Auteur

Phebe RaschIn 1986 ben ik geboren in Zutphen. De eerste vijf jaar groeide ik op in de oude binnenstad. Daarna verhuisde ik met mijn ouders en zus naar een huis dicht bij de IJssel en de uiterwaarden.
Als jong meisje speelde ik naar hartenlust in de natuur, met vrienden en dieren. Ik was avontuurlijk, maar ook erg verlegen, en dat weerhield me weleens te zijn zoals ik wilde, bijvoorbeeld op school.
Op mijn 6de kregen we een auto-ongeluk, waarbij mijn moeder overleed. Dit was een groot verlies. De band met mijn vader was altijd sterk geweest en zo kon ik gelukkig door. Net als hij hield ik van schrijven. Ik fantaseerde erop los en kon verdwijnen in een andere wereld. Maar ik was ook erg kritisch en een verhaal afschrijven gebeurde nog niet. 

Na de middelbare school volgde ik de beroepsopleiding voor Sociaal Pedagogisch Werk. Hierna werkte ik zowel met kinderen als ouderen. Op 20-jarige leeftijd verhuisde ik naar Haarlem, waar ik mijn grote liefde had ontmoet. Ik trouwde en kreeg twee kinderen. Ik koos ervoor me volledig te richten op het moederschap en het schrijven. In 2015 verscheen mijn debuut Het land van Morion bij Clavis UitgeverijHierna volgden meer jeugdboeken. Ook werden verschillende gedichten gepubliceerd in tijdschriften van universiteiten in Amerika.